Inschrijven voor de nieuwsbrieven van Marant

Inschrijven voor de nieuwsbrieven van Marant

Delen via:Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
Actueel
23 november 2015

Datum Regionale Onderbouwdag bekend!

Ook dit jaar is er weer een Regionale Onderbouwdag:
Wanneer: woensdag 13 april 2016

Waar: Holt Hurnsche Hof (Zevenheuvelenweg 48A, Berg&Dal)

Wat: inspirerende lezingen & deelsessies vanuit diverse invalshoeken

Onderwerp: "Kleuters van nu, volwassen in 2032." Wat betekent dit voor onderwijs?

Voor wie:  Leerkrachten groep 1,2 en 3, intern begeleiders, directeuren en alle andere geïnteresseerden
Aanmelden
Vanaf januari 2016 kan je je aanmelden voor de Regionale Onderbouwdag. Kijk hier voor meer informatie.
Terugblik 2015: iedereen heeft talent!
Wat is talent eigenlijk? Hoe kun je als leerkracht het talent van kinderen optimaal inzetten? Op woensdag 22 april organiseerde Marant de Regionale Onderbouwdag die helemaal in het teken stond van talentontwikkeling.

De dag werd geopend met een lezing door Peter Beschuyt, co-auteur van de Junior Toolbox ‘Ik kies voor mijn talent’. Volgens Peter zijn er zeker 127 definities van talent. Wat voor hem duidelijk is, is dat iedereen talent heeft. Maar het ontstaat pas op het moment dat het gezien wordt door anderen. Voor jezelf is datgene wat jij goed kan immers vanzelfsprekend, iets wat je gewoon doet en kan. Ook je leerlingen hebben talenten die ‘onder de waterspiegel’ liggen. Door ze te benoemen haal je ze boven water en zo help je kinderen bewust te worden van hun eigen talenten.

Peter: ‘Talent van jonge kinderen is niet te sturen. Ze gaan al vroeg zelf op zoek naar dingen waar ze aanleg voor hebben. Een kind dat graag met Lego bouwt is waarschijnlijk goed in resultaatgericht werken, een kind dat veel met poppen speelt kan een talent hebben voor goed organiseren of ‘zorgen voor’.

Volgens Peter is iets pas écht een talent als je er ook energie van krijgt. Als je vaker iets doet waar je talent voor hebt, dan geeft dat je veerkracht en zelfvertrouwen. ‘Talent is een duurzame energiebron’, aldus Peter. Zijn boodschap aan het begin van deze dag is duidelijk. Kies voor het talent van je leerlingen. Focus op de sterke punten van de kinderen en ga hierover al vroeg met ze in gesprek. Zo voorkom je veel teleurstelling en gevoelens van faalangst en help je leerlingen zo aan een vliegende start in hun leven.

Voor meer terugblikken ga je naar Regionale Onderwijsdag
Nieuwsgierig?
Stel je vraag gerust bij projectleider Joke van Winden (j.vanwinden@marant.nl).

 

Meer actueel